Rubriky,  Zdraví v kuchyni

Tip na rychlý letní recept od herečky Lindy Rybové

Připravte si výborné špagety s krémovou omáčkou z pečených rajčat.

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká a svěží jídla. Nejen během období léta, ale prakticky kdykoliv během roku, se může hodit mít po ruce osvědčený a chutný recept na těstoviny. Tip na rychlé špagety s krémovou omáčkou z pečených cherry rajčat přináší herečka Linda Rybová, ambasadorka projektu Půl Talíře (www.pultalire.cz)

Na 4 porce budeme potřebovat: 1 kg cherry rajčat, 6 stroužků česneku, 200 ml smetany,1 mozzarellu, 200 gramů nastrouhaného parmazánu, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic sirupu agáve, sůl, 20 lístků čerstvé bazalky a 500 gramů špaget či jiných těstovin.

Postup

Na pekáč dáme trochu olivového oleje, přidáme stroužky česneku nakrájeného na plátky, cherry rajčátka, pokapeme agáve sirupem a dáme péct na 40 minut do trouby na 170 stupňů. Pečená rajčata rozmixujeme do krémové omáčky, přidáme smetanu a podle chuti osolíme a osladíme agávovým sirupem. Na závěr přidáme polovinu nastrouhaného parmazánu a mozzarellu. Hotovou krémovou omáčku vmícháme do uvařených špaget. Na talíři ještě posypeme parmazánem a dozdobíme bazalkou.







Koupit časopis